24 nov 2017
Tivolivredenburg Utrecht

Bezoek gratis het AVROTROS Vrijdagconcert

Wagner en Messiaen door het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Markus Stenz

De bezoekers van de Buma Classical Convention kunnen 24 november om 20:15 uur gratis het AVROTROS Vrijdagconcert bijwonen op vertoon van hun kaartje. (Let op: aanmelden is verplicht en doe je door een mail te sturen naar vrijdagconcert@omroepmuziek.nl

Wat staat er deze avond op het programma?
Wagner - Vorspiel und Liebestod uit Tristan und Isolde
Messiaen - Turangalîla-symphonie

Eén van Bernsteins grootste wapenfeiten was het dirigeren van de wereldpremière van Messiaens Turangalîla-Symfonie in 1949 met het Boston Symphony Orchestra. De symfonie is, net als Wagners Liebestod, gebaseerd op de liefde in al zijn uitingsvormen: zachtaardig, verzengend, paradijselijk, en bij Messiaen natuurlijk ook hemels en goddelijk.

Concertinformatie:
Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Markus Stenz

Ueli Wiget [piano]
Fabienne Martin [ondes-Martenot]